Beskrivning

Aktuell utställning:
Urge : SXSW - Austin, TX

Fotoutställning, 28 augusti - 21 september 2014
Fotograf: Jens Hellman
Scandic Grand Hotel, Örebro
Vernissage, fredagen den 5 september, kl 17

Utställningen är en bildberättelse utifrån mig och mitt band Light Screamers upplevelser i Austin, Texas, under den enorma festivalen South by Southwest. Här sker spelningar överallt, på hundratals ställen under den officiella festivalen och på ännu fler ställen där inofficiella spelningar arrangeras. Ofta primitivt och enkelt, där världskända band kan stå på samma scener som osajnade. Slående är engagemanget, energin och den starka drivkraften att uttrycka något - en jordnära attityd bortom yta och materialism. Något som på vissa sätt fått mig att omvärdera min kritiska syn på USA.

Berättelsen är subjektiv; mötet med människorna, musiken, det egna spelandet och den speciella atmosfären står i centrum. Bilderna är tagna runt om och bakom scenerna där vi spelat, kring våra studioinspelningar, hemma hos vänner eller där band vi gillar spelat runt om i Austin. Miljöer jag fått möjlighet att uppleva utifrån bandets kontakter och vänner i staden.

Jag är glad över chansen att bara få vara där. Att delta har varit helt överordnat fotograferandet. Men. Å andra sidan är det i såna sammanhang jag tycker de bästa bilderna tas.

Rock 'n' roll

Jens


Kontakt:
www.jenshellman.com
jens@lightscreamer.net
lightscreamer.net
Bilderna är till salu

Löpande bildflöde på: https://www.flickr.com/photos/fluxofpinkindian/

EpostTelefon

+46(0)73-6808773

Kontakt

Alla bilder är till salu. En signerad och monterad kopia 30x40 cm (yttermått 50x70 cm) kostar 1500 kr.